Buğra Gökce: Enflasyonun bedelini dar gelirliler, emekliler ve çalışanlar ödüyor

İPA Başkanı Dr. Buğra Gökce, enflasyon verilerinde gıda enflasyonuna dikkat çekerken, maaşlarda ara zam olmamasına karşın enflasyonda gerilemenin yavaş olmasına da vurgu yaptı. Türkiye, gıda fiyatlarındaki artışta Avrupa’da lider, dünyada 4. sırada yer aldı.

Haber Merkezi |

Açıklanan enflasyon verilerinin detayları ilgi çekiyor. İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Dr. Buğra Gökce de enflasyon verilerine yönelik değerlendirme yaptı. Değerlendirmede, Türkiye’de gıda fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekti.

Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, enflasyonun tüm yükünün dar gelirli, emekli ve çalışanların sırtında olduğuna dikkat çekerken, enflasyonda yükseliş etkisi gösterdiği nedeniyle artırılmayan maaşlara da vurgu yaptı.

Gökce’nin gıda enflasyonunda Türkiye’nin bulunduğu yeri vurguladığı paylaşımı şu şekilde oldu:

“Gıda enflasyonunda Avrupa’da zirvede, dünyada 4’üncü sıradayız!

TÜİK tarafından yıllık enflasyon yüzde 49,4 olarak açıklandı.

Son 1 yılda gıda enflasyonu yüzde 43,7 olurken, eğitimde artış yüzde 93,6, konutta yüzde 97,8 olarak gerçekleşti.

Gıda enflasyonu bakımından Avrupa’da birinci, dünyada Arjantin, Zimbabve, Güney Sudan’dan sonra 4’üncü sıradayız.

Asgari ücret ve maaşlarda bir artış yaşanmamasına, döviz kuru görece sabit olmasına ve dünyada petrol, hammadde ve gıda fiyatlarında olumlu gelişmeler yaşanmasına rağmen aylık enflasyonun yüzde 2,97 olması uygulanan program açısından düşündürücü. Bu haliyle yüksek enflasyonun tüm bedelini dar gelirliler, emekliler ve çalışanların ödediği görülüyor.”

IMF: Orta Doğu'daki çatışmanın önemli ekonomik sonuçları olabilir Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Emekli maaşında yeni model şart! Uzmanından 5 çözüm önerisi Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları SON DAKİKA: ENAG, eylül ayı enflasyonunu açıkladı Emekliler dikkat! Bankaların promosyon rakamları güncellendi