Bakanlık’tan ihracatçılara yönelik yeni hizmet

Mikro ihracatçılar, adlarına düzenlenen basitleştirilmiş gümrük beyannamesi (BGB) kapsamındaki detaylı verileri, Ticaret Bakanlığının GET-APP programı üzerinden haftalık sorgulayabilecek.

Haber Merkezi |

Ticaret Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakanlığın, ihtiyaç duydukları veri konusunda ihracatçılara destek sağlanmasına yönelik hizmetlere bir yenisini eklediği belirtildi.

Paylaşımda, şunlar kaydedildi: "Mikro ihracatçılarımızın, adlarına düzenlenmiş basitleştirilmiş gümrük beyannamesi  kapsamındaki detaylı verilerini Ticaret Bakanlığımız GET-APP programı üzerinden haftalık olarak sorgulayabilmesi sağlanmıştır. Ayrıca, mikro ihracatçılarımızın ihracat rakamlarının değerlendirilmesinde ihtiyaç duydukları BGB ve detaylı beyan kapsamı e-ihracat verilerini aylık ve yıllık olarak GET-APP programı üzerinden sorgulayabilmesine yönelik düzenlemeler de yakın bir tarihte devreye alınacaktır."

Dünyanın en büyük müteahhitlik firmaları listesi yayınlandı Para piyasası fonlarına yoğun ilgi sürüyor! Emeklilerin tepkisi karşılık buldu: Huzurevi zamları geri mi çekilecek? MHP'den Bahçeli açıklaması: Yıpratılmasına izin vermeyeceğiz Faiz oranları değişti: İşte 1 milyon liranın aylık net getirisi İBB Meclisi, cemevlerini ibadethane olarak kabul etti