Bakan Dönmez: Akdeniz'de çalışmalar 2020'nin ilk aylarında başlayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Libya arasında Akdeniz'de münhasır ekonomik alan mutabakatının BM'ye bildirildiğini hatırlatarak, "Petrol ve doğal gaz ruhsatlandırma çalışmalarına 2020'nin ilk aylarında başlamış oluruz" dedi.

Mehmet KAYA - ANKARA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ELDER ve GAZBİR tarafından düzenlenen AR-GE çalıştayından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Libya ile mutabakat sonrası yeni alanlarda arama faaliyetlerinin ne zaman başlayacağına yönelik bir soruyu yanıtlayan Dönmez, “Libya ile deniz yetki alanlarının mutabakatına ilişkin bir anlaşma yapılmıştı. Meclisimizden geçti. Libya yönetiminde de bu onaylandı. Şu anda bunların BM gönderilmesi ve tescil süreci aşamasındayız. Bu süreç tamamlandıktan sonra bu yeni alanlarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak petrol ve doğal gaz arama ve üretim ruhsatlandırma çalışmalarını başlatacağız. Öyle tahmin ediyorum 2020’nin yani önümüzdeki yılın ilk aylarında bu süreci başlatmış oluruz.” dedi.

Ev sahibi ve kiracı soluğu arabulucuda aldı, maaşa göre zamda anlaştı Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Bakanlık harekete geçti... Açık büfelere inceleme: Gıda israfı önlenecek Altın zeytin ilk kez görücüye çıktı! 300 dolardan satılıyor Bakan Yumaklı: Deprem bölgesi için 46 milyar liralık su yatırımı planlandı Kredi ve kredi kartı borcu nasıl yapılandırılacak? İşte örnek ödeme tablosu