Babacan "cumhurbaşkanı olsam" diyerek neler yapacağını açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'nin ekonomik sorunlarına ilişkin olarak, "Bugün Cumhurbaşkanı olsam sağlam 10 kişiyi ekonominin başına koyarım. Haftanın 2 saatlik toplantılarla en geç 2 yılda düzelir. Cumhurbaşkanı olsam hemen Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplarım. Bu anayasanın gereği. Sosyal tarafları dinlemesi gerekir. Kurumları bağımsız ve güçlendirmesi gerekiyor. TUİK'i dışarıdan denetletirsiniz anında düzelir." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi |

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

"Sağlam 10 kişiyi ekonominin başına koyarım"

Babacan, Türkiye'nin ekonomik durumu ve çözüm önerileri hakkında "Ekonomi işin kolay tarafı. Bugün Cumhurbaşkanı olsam sağlam 10 kişiyi ekonominin başına koyarım. Haftanın 2 saatlik toplantılarla en geç 2 yılda düzelir." dedi.

"KKM'den kurtulmak için kıvranıyorlar"

Babacan "Büyük bir hasar oluştu. Sayın Erdoğan'ın 'Alanım ekonomi, ekonomistim' diye diye, damat döneminden bu yana çok büyük hasar oluşturdu. TÜİK niye şeffaf çalışmıyor? TÜİK bizim zamanımızda herşeyi açıklarken niye şimdi açıklamıyor. Merkez Bankası niye açıklamıyor? Aldığı sattığı dövizi yayınlamak durumda. Kur Korumalı Mevduat açıklandığı an 'Bu devleti Hazine'yi batırma projesedir' dedim. Şimdi ondan kurtulmak için kıvranıyorlar. Yüz milyarlarca dolarlık maliyeti oldu bu işin." ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı olsam hemen Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplarım"

"Maliye ve para politikası sıkıştırması gerekli" diyen Babacan "Şu anda Cumhurbaşkanı olsam hemen Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplarım. Bu anayasanın gereği. Sosyal tarafları dinlemesi gerekir. Kurumları bağımsız ve güçlendirmesi gerekiyor. TUİK'i dışarıdan denetletirsiniz anında düzelir. Tasarrufla ilgili ne yaptılar bugüne kadar? Gerçek tasarruf kamu alımlarında. Devlet 1 liralık ürünü 3 liraya mal ediyor. Deprem konutlarındaki maliyete bakıyoruz bire üç maliyetler artıyor. Maliyetler gerçek inşaat maliyetlerin çok üzerinde seyrediyor. Kamu alımlarıyla ilgili en ufak değişiklikler yapıldı. Mevzuatta acele işler diye madde var. AB'nin kamu ihale mevzuatı var. Niye gelip Türkiye'de uygulamıyorsunuz? Şu anda 28 ülke bunu uyguluyor. 28 ülkede yatırım olmuyor mu? Şeffaf ve açık olduğunda menfaat şebekeleri çalışmayacak." dedi. 

Milyonları ilgilendiriyor: En düşük memur maaşı kaç TL olacak? İşte tahminler Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! BYD, Türkiye'deki fabrikası için Fransız şirketle anlaştı Vural Çelik'in ailesi sessizliğini bozdu! Gülse Birsel'e yanıt verdiler FETÖ firarisi gazeteci, Gülen'in nasıl öldüğünü saniye saniye anlattı HÜRJET bir ilki gerçekleştirdi! Ses hızının üzerine çıktı: İşte o anlar