Avrupa Merkez Bankası faiz indirimine devam edecek mi?

Ebury'den Ryan, Euro Bölgesi faiz oranlarında bu ay bir indirim daha yapılmasının kesin göründüğü öngörüsünde bulundu.

Haber Merkezi |

Ebury'den Matthew Ryan, enflasyonun eylül ayında Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüzde 2'lik hedefinin altına düştüğünü gösteren verilerin ardından, Euro Bölgesi faiz oranlarında bu ay bir indirim daha yapılmasının “kesin” göründüğünü söyledi.

Ryan, enerji ve gıda hariç çekirdek enflasyonun da gevşemesiyle birlikte, ECB'nin fiyat artışlarının kontrol altına alındığından emin olabileceğini söyledi.

Bu arada Euro Bölgesi ekonomisi aşağı yukarı durgunlaşıyor ve iş dünyası anketleri Euro Bölgesi özel sektöründe faaliyetlerin yavaşladığına işaret etti.

Ryan'ın müşterilere gönderdiği notta, bu durum ECB'nin bu ay içinde ikinci kez, aralık ayında ise üçüncü kez faiz indirimine gitmesine yol açacağını savundu.

Şirket aracı ile yapılan aşırı hız işten çıkarma sebebi sayılıyor! Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Kepenk indiren şirket sayısı artıyor! Üç yılda 79 bin 485 şirket kapandı Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasına yeni sistem geliyor: İşte detaylar... Doğal gaza ekimde zam gelecek mi? BOTAŞ'tan açıklama Rahmi Koç 20 yıl sonra itiraf etti: 5 işe yatırım yaptık, 4'ü battı