ATO: Merkez Bankası'ndan beklentimiz, yatırımcılara güven vermesidir

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, reel sektör olarak ekonomideki istikrar ve güven ortamını önemsediklerini belirterek, "Merkez Bankasından beklentimiz, finansal istikrar odaklı para politikası ile yerli ve yabancı yatırımcılarımıza, iş insanlarımıza güven vermesidir." ifadesini kullandı.

Haber Merkezi | AA |

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yönetim kurulu üyeleriyle Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Baran, ziyarette ATO'nun Ankara ve Türkiye ekonomisine yönelik çalışmaları ve koronavirüs dönemindeki faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Reel sektörün, yatırım ve üretim planlamasında ekonomik göstergelerin yanı sıra istikrar ve güven ortamını baz alarak hareket ettiğini vurgulayan Baran, şunları kaydetti: "Biz reel sektör olarak ülkemizdeki güven ortamını, istikrarı ve bunun devamını önemsiyoruz. Merkez Bankası, ekonomimizin temel kurumlarından biridir. Bu kurumdan beklentimiz, finansal istikrar odaklı para politikası ile yerli ve yabancı yatırımcılarımıza, iş insanlarımıza güven vermesidir. Piyasalardaki algı doğru yönetildiği zaman iş insanları olarak bizler her türlü zorluğun üstesinden gelerek ülkemize katkı sağlayabiliriz."

Salgın süreciyle birlikte Türkiye'nin tedarik merkezi olarak konumlanmasının önemine dikkat çeken Baran, hammadde fiyatlarındaki yükselişe ilişkin görüşlerini de paylaştı.

Doğal gaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Merkezi yönetim brüt borç stoku 8,3 trilyon lira oldu İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım