ATO ile Türk Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği arasında işbirliği protokolü

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Türk Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği, karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla protokol imzaladı.

Haber Merkezi | AA |

Ankara ve Brüksel arasındaki ticari ilişkileri artırma hedefiyle düzenlenen "Ankara-Brüksel İş Forumu" Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Brüksel Başkent Bölgesel Hükümeti Başbakanı Rudy Vervoort'ın katılımıyla ATO Congresium'da gerçekleştirildi. Forum kapsamında ATO ile ve Türk Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, İş Forumu'nun Ankara ile Brüksel arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlendiğine işaret etti. Türk özel sektörü olarak Belçika ve Türkiye'nin sahip olduğu potansiyeli karşılıklı iş birliği anlayışıyla değerlendirmeyi ve ekonomik ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Baran, şunları kaydetti: "Belçika'da 260 bini aşkın Türk vatandaşımız yaşıyor. Onlar ve çocukları Belçika'da iş ve istihdam oluşturuyor. Ülkemizde Belçika sermayeli toplam 94 firma faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 9 milyar dolarlık yatırımıyla Belçika ülkemize en çok yatırım yapan ülkeler listesinde sekizinci sırada yer alıyor. Ülkelerimiz arasındaki dış ticaret hacmi ise 2020 sonu itibariyle 7,3 milyar dolar düzeyinde. Biz bu rakamları kabul etmiyoruz."

Yabancı hastaları ağırlamada üçüncü

Baran, imzaladıkları işbirliği protokolünün ardından ticari ilişkilerin daha da gelişeceğini söyledi.
Ankara'nın sanayide ve ticarette büyük mesafeler kat ettiğini belirten Baran, kentte 12 organize sanayi bölgesi bulunduğunu ve bu bölgelerin iç ve dış pazara üretim yaptığını bildirdi.

Ankara'nın teknoloji üretimi ve geliştirmesi konularında da öncü bir şehir olduğunu belirten Baran, savunma ve havacılık sanayi, medikal sanayi, yenilenebilir enerji, iş ve inşaat makineleri kümelenmeleriyle kentin uluslararası rekabet gücünün yüksekliğine dikkati çekti.

Ankara'nın son yıllardaki gelişimine sağlık turizminin katkısına da değinen Baran, Ankara’nın yabancı hastaları ağırlayan iller arasında Türkiye'de üçüncü sırada olduğunu söyledi.

“190 ülke arasında 33'üncü sıradayız"

Koronavirüs salgınına rağmen Türkiye ekonomisinin dayanıklılığı, dinamizmi ve üretim kapasitesiyle kendini ispat ettiğini ve küresel daralmayı az hasarla atlatmayı başardığını ifade eden Baran, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye, doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birleştiren doğal bir köprüdür. Dört saatlik uçuşlarla 30 trilyon dolarlık bir pazara erişim imkanı sunan bir ülkeyiz. Genç nüfusa sahibiz. Dünya Bankasının İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde 190 ülke arasında 33'üncü sırada yer alıyoruz."
Program kapsamında Brüksel Başkent Bölgesel Hükümeti Başbakanı Rudy Vervoort'a Ankara'yı simgeleyen bir tabak da hediye edildi.

İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! İş GYO, Marmara Park AVM’nin arsasını satıyor İPA Başkanı Gökce: Türkiye, organize suçta Avrupa'da birinci Rifat Hisarcıklıoğlu'dan ücret artışı için gelir vergisi çağrısı Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler?