YÖK'ten 'Üniversite sistemi değişiyor' iddiaları hakkında açıklama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı sitelerde yer alan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberinin gerçeği yansıtmadığını, bu yönde herhangi bir çalışmanın olmadığını duyurdu.

Haber Merkezi |

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bazı medya kuruluşlarında yer alan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kurulumuz tarafından böyle bir çalışma yürütülmemektedir. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı’nda Kurulumuz tarafından gerçekleştirilen sunumda; yükseköğretim hayatı, üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları, devam eden ihtisaslaşma programı, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon konuları ele alınmıştır. Toplantıda ayrıca, önümüzdeki 30 yıl içinde dünyada ve ülkemizde yükseköğretimi etkileyecek değişimler ile Yükseköğretim Kurulu'nun geleceğe yönelik vizyonuna ilişkin hazırlıkları ve projeleri hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Verimli geçen toplantının önümüzdeki günlerde devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır" denildi.

"Hiçbir şekilde üniversite sisteminde değişiklik yok"

YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sunumda hiçbir şekilde üniversite sisteminde değişiklik ile ilgili konuların yer almadığı belirtilerek, "YÖK'ü yıpratmaya ve kamuoyunu yanıtlamaya yönelik olarak yapılan bu habere itibar edilmemesini ve basın yayın organlarının daha sorumlu davranmasını bekliyoruz" denildi.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar