MEB ile GSO, CNC operatörü ve kaynakçı yetiştirecek

Gaziantep’te CNC operatörlüğü ve kaynakçılık alanında meslek edindirme ve işletmelerin insan kaynağının karşılanması amacıyla Mükemmeliyet Merkezleri İş Birliği protokolü imzalandı.

Haber Merkezi |

GAZİANTEP - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) arasında imzalanan Mükemmeliyet Merkezleri İş Birliği protokolü ile CNC operatörlüğü ve kaynakçılık alanında meslek edindirme ve işletmelerin insan kaynağının karşılanması hedefleniyor.

Protokol imza töreni, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Necip Kafadar ile Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Özbey’in katılımıyla gerçekleştirildi. İş birliği protokolü kapsamında kaynakçılık ve CNC operatörlüğü eğitimleri, GSO Mesleki Eğitim Merkezi ve Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde verilecek.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, protokole ilişkin, proje ile kaynakçılık ve CNC operatörlüğü alanlarında mesleki eğitimler verilmesini sağlayacaklarını söyledi. Özer, bu alanlarda açığı bulunan bölgenin insan kaynağını karşılamayı hedeflediklerini ifade ederek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de bölge sanayisi başta olmak üzere çeşitli alanlarda üretim yapan firmaların nitelikli personel ihtiyacını GSO-MEM’de verdikleri eğitimler ve sundukları olanaklarla sağlamaya devam ettiklerini belirtti.

Mesleki eğitimin hem şehir hem de ülke ekonomisi için en önemli konuların başında geldiğini bildiren Ünverdi, “Protokolümüzün şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye, rekabetçilik endeksinde son beş yılda geriledi Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte yıl sonu için beklenen zam oranı... Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir