Yunanistan: Aşı sertifikası için üçüncü doz zorunlu olabilir

Yunanistan Sağlık Bakanı Plevris, aşı sertifikası için üçüncü dozun da zorunlu olabileceğini söyledi.

Haber Merkezi | AA |

ANT1 Haber kanalına konuşan Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, Yunanistan'da kullanılan aşı sertifikasının Avrupa Birliği (AB) genelinde kullanılan bir sertifika olduğunu belirterek hiçbir ülkenin bu sertifikanın şartlarını kendi kendine değiştiremeyeceğini söyledi.

Plevris, "AB Sağlık Bakanları gayriresmi toplantısında da konuştuk. Aralık ayında yapacağımız toplantıda da AB sertifikalarında üçüncü dozun nasıl bir yer tutacağı değerlendirilecek." diye konuştu.

İkinci doz aşının yapılmasından 6 ay sonra, COVID-19 bağışıklığının büyük ölçüde düştüğünü söyleyen Plevris, "Mevcut COVID-19 aşı sertifikalarının geçerli olabilmesi için ikinci dozun bitiminden altı ay sonra, üçüncü doz aşı zorunlu olabilir." dedi.

Yunanistan'da üç doz aşı uygulaması eylülde başlamış, üçüncü doz aşı için öncelik, yaşlı ve riskli gruplara verilmişti. Bugünden itibaren ise 18 yaş üstü tüm vatandaşlar üçüncü doz aşı için ilgili dijital platformdan başvuru yapabiliyor.

Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Eczacılardan ilaçta kur farkına tepki: Bulunamayan ilaç sıkıntısı artacak Bakanlık, o markaları ifşa etti: Sucuk yapımında sakatat kullanmışlar... Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı Fed’in Bej Kitap raporu yayımlandı: İmalat düşüşte, istihdam artıyor