Umutlandıran açıklama: Omicron, COVID-19 salgınının sonu olabilir

Afrika'dan dünyaya yayılan Omicron COVID-19 varyantı ile ilgili, Almanya'dan umut verici bir açıklama geldi. Tanınmış Alman bulaşıcı hastalık uzmanı Karl Lauterbach, "Omicron varyantı sayesinde salgın tahmin edilenden daha erken bitebilir." dedi.

Haber Merkezi |

Karl Lauterbach'a göre COVID-19 salgınından kurtulmanın yolu, Omicron varyantı olabilir.

Omicron varyantı için umut verici açıklamalar yapan Lauterbach, salgının tahmin edilenden daha erken bitebileceğini belirterek, "Omicron varyantı salgının bitişini hızlandıran yılbaşı hediyesi olabilir" ifadesini kullandı.

Virüsün şimdiye kadar hastaneye yatışa veya can kaybına neden olmadığının altını çizen Lauterbach, yeni varyantla ilgili ilk raporların olumlu olduğunu söyledi.

Lauterbach, "Omicron varyantındaki mutasyon, hastalığı daha bulaşıcı ama daha hafif bir hale dönüştürmüş olabilir. Bu da koronavirüsün daha basit bir soğuk algınlığı gibi tedavi edilebileceği anlamına gelebilir." diye konuştu.

Araştırmacılar, Omicron varyantının aşılara karşı direncinin anlaşılması için en az iki hafta gerektiğini belirtti.

Bakanlık, o markaları ifşa etti: Sucuk yapımında sakatat kullanmışlar... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı Fed’in Bej Kitap raporu yayımlandı: İmalat düşüşte, istihdam artıyor Devlet Bahçeli'nin, Öcalan çıkışı ne anlama geliyor? Ekmekte zam bilmecesi... Fırınlar fiyat artırdı: 'Zamlara karşı gelemiyoruz'