Uğur Şahin: Omicron daha hızlı yayılabilir

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Omicron varyantının aşılılarda daha fazla enfeksiyona yol açabileceğini fakat aşıların ağır hastalığa karşı korumaya devam edeceğini açıkladı.

Haber Merkezi |

COVID-19'un Güney Afrika’da görülen yeni suşu Omicron hakkında Prof. Dr. Uğur Şahin, Wall Street Journal'a verdiği açıklamada, yeni varyantın diğerlerine göre daha hızlı yayılabileceğini ve enfeksiyona yakalanma riskinin yüksek olduğunu belirtti.

Şahin Omicron virüsünün antikor korumasını aşsa da vücuda girdiğinde T-hücrelerinden kaçamayacağını söyledi. Varyantın aşılılarda daha fazla enfeksiyona yol açabileceğini ifade eden Şahin, yine de hastalığın hafif geçeceğini ekledi.

Şahin, Delta vadryantının da aşılıları enfekte etmeye uyarlanmış bir virüs olduğunu hatırlattı ve aşılıların sadece hafif semptomlar gösterdiğine dikkat çekti.

Yeni varyantın T-hücrelerinden de kaçabilmeyi başardığı görülse bile bunun da aşı bağışıklığını tamamen ortadan kaldırmayacağına vurgu yaptı. Ayrıca Şahin, herkese hatırlatma dozlarını yaptırmaları çağrısında bulundu.

Bakanlık, o markaları ifşa etti: Sucuk yapımında sakatat kullanmışlar... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı Fed’in Bej Kitap raporu yayımlandı: İmalat düşüşte, istihdam artıyor Devlet Bahçeli'nin, Öcalan çıkışı ne anlama geliyor? Ekmekte zam bilmecesi... Fırınlar fiyat artırdı: 'Zamlara karşı gelemiyoruz'