Suikast girişimine uğrayan Başbakan Fico'ya yeni tehdit

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya, uğradığı silahlı saldırının ardından bir tehdit daha yapıldı. Başbakanlık Ofisi’ne gönderilen bir zarfta mermi bulundu.

Haber Merkezi |

Slovakya’da 15 Mayıs’ta uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Başbakan Robert Fico’ya bir zarf içerisinde mermi gönderildiği belirtildi. Slovakya medyasının aktardığına göre, Başbakanlık Ofisi’ne Başbakan Fico adına gelen bir mektupta mermi tespit edildi.

"X-ray incelemesi zarfın içinde bir mermi olduğunu ortaya çıkardı"

Slovak portalı Plus 7 dní’nin haberinde, “Başbakan Robert Fico'ya gidecek postaları kontrol eden çalışanlar, dikkatlerini çeken bir zarfla karşılaştı. X-ray incelemesi zarfın içinde bir mermi olduğunu ortaya çıkardı” ifadesine yer verildi. Sputnik'in aktardığına göre, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Ne olmuştu?

Slovakya Başbakanı Robert Fico, 15 Mayıs’ta başkent Bratislava'nın yaklaşık 180 kilometre kuzeydoğusundaki Handlova kasabasında bir kültür merkezinin önünde silahlı saldırıya uğramış, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Saldırının, hükümetin politikalarını beğenmediği ve Ukrayna’ya silah sevkiyatının durmasına karşı çıktığı belirtilen 71 yaşındaki Juraj Cintula tarafından düzenlendiği bildirilmişti. Fico, mayıs sonunda taburcu olarak tedavisine evinde devam edilmişti. Başbakan, temmuz ayında işine geri dönmüştü.

İBB’den 100 bin öğrenciye 15 bin TL burs! İşte İBB burs şartları ve detayları... Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Panda diplomasisi enflasyona takıldı! Bir servet yediler Kalp krizi geçiren Metin Arolat’ın fenalaşıp düştüğü anlar ortaya çıktı! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin hastaneye kaldırıldı Türk Telekom, EMEA’da “Yatırımcı İlişkilerinde En İyi Şirket” seçildi