Rusya-Ukrayna savaşında 8. gün: Gözler müzakerelerin 2. turunda

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahale devam ederken, iki ülkenin heyetleri bugün 2. kez bir araya gelecek.

Haber Merkezi |

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta sekizinci güne girildi. Çok sayıda kentte çatışmalar sürerken Rus ordusunun Kiev kuşatması devam ediyor.

Çatışmaların gölgesinde bir taraftan da barış görüşmeleri yapılmaya çalışılıyor. İki ülke arasında dün yapılması planlanan 2. tur görüşmesi bugüne sarktı. Savaşın seyri açısından iki ülke arasında yapılacak görüşmeler tüm dünyada merakla izleniyor.

Müzakerelerin ikinci turuna Belarus'un Ukrayna ve Polonya’ya sınır şehri olan Brest’teki "Hunter's House" ev sahipliği yapacak.

Rus heyeti başkanı, Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Vladimir Medinsky, Ukrayna heyeti ile Brest'te gerçekleştirilecek ikinci tur müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Medinsky, "Müzakereler Ukrayna tarafıyla planlandığı yerde, Belarus'un Brest bölgesinde gerçekleştirilecek, temas halindeyiz. Rus heyeti bekliyor. Sanırım görüşmeler saat 15.00'te başlayacak." dedi.

İlk görüşme 28 Şubat'ta yapılmıştı

İki ülkenin heyetleri Belarus'ta 28 Şubat'ta bir araya gelmiş, ilk tur görüşmeleri yaklaşık 6 saat sürmüştü. Müzakerede herhangi bir mutabakata varılamamıştı.

Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor?