OPEC+'nın gündeminde üretim kısıntısının azaltılmasını 3-6 ay ertelemek var

OPEC+ üyeleri üretim kısıntısının azaltılması planının 3-6 ay ertelenmesine odaklanmış durumdalar.

Bloomberg News'un Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri (OPEC+) delegelerine dayandırdığı haberine göre gündeminde global üretim kısıntısı anlaşmasında öngörülen üretim kısıntısının 1 Ocak'tan itibaren günlük 7,7 milyon varilden 5,7 milyon varile indirilmesi planının ertelenmesi var.

OPEC+'nın Ocak ayında üretim kısıntısının azaltılmasını değerlendireceği Bakanlar Ortak Komitesi Toplantısı'na 3 haftadan kısa bir süre var.

Diğer yandan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, COVID-19 salgınının petrol piyasalarına etkilerine rağmen hem üretici ülkelerin hem de tüketici ülkelerin çıkarlarına hizmet edecek istikrarlı bir global petrol arzını garanti altına almak için çalışmakta olduklarını söyledi.

Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı... Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları