Nijerya’ya 846 bin doz sıtma aşısı ulaştı

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya, sıtma ile mücadelesi çerçevesinde Küresel Aşı ve Bağışıklama İttifakı (GAVI) tarafından sağlanan 846 bin doz sıtma aşısını aldı.

Haber Merkezi |

Küresel Aşı ve Bağışıklama İttifakı (GAVI) tarafından gönderilen 846 bin doz "R21/Matrix-M" sıtma aşısı, başkent Abuja'da yetkililere teslim edildi.

Nijerya Sağlık ve Sosyal Refah Koordinasyon Bakanı Muhammed Ali Pate, yaptığı açıklamada, aşıların ülkeye gelmesinin hükümetin ülkede sıtmayı ortadan kaldırma çabalarında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Aşıların ilk olarak hastalığın en yoğun görüldüğü eyaletlere dağıtılacağını kaydeden Pate, aşının sıtmaya yönelik diğer tedavilere tamamlayıcı olarak hizmet edeceğini söyledi.

Aşının etkinliğine ilişkin endişelere de değinen Pate, aşının sıtma tedavisinde güvenli ve etkili olduğunun kanıtlandığını ifade etti.

Bodrum dünyanın en iyileri arasında! Ünlü seyahat dergisi paylaştı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Fırsatçılar kayıt dışı telefonda yasağı delmenin yeni yolunu buldu Her aileye bir finansal danışman mı atanacak? Yetkili isimden yeşil ışık... Türkiye'nin en zengin şehirleri belli oldu! Liste açıklandı: İşte zirvenin sahibi... Satmayıp kiraya da vermeyince devlet boş eve el koydu! Yasa ilk kez uygulandı