Nijerya'da şiddetli yağışlar nedeniyle 269 kişi yaşamını yitirdi

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Nijerya Temsilcisi Arjun Jain, Nijerya'da etkili olan şiddetli yağışlar ve bunların yol açtığı seller nedeniyle 269 kişinin öldüğünü, 1 milyondan fazla kişinin felaketten etkilendiğini söyledi.

Haber Merkezi |

Jain, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Nijerya'da son haftalardaki şiddetli yağmurların 36 eyaletten 30'unda zarara yol açtığını söyleyen Jain, "Hükümet yetkililerinin aktardığına göre, aşırı yağışlardan 1 milyondan fazla kişi etkilendi. 269 kişi trajik şekilde hayatını kaybetti ve 640 binden fazla kişi yerinden oldu." dedi.

Malzemeler hızla tükeniyor

Jain, BMMYK ve insani yardım ortaklarının, sellerde evlerini kaybedenlere hayat kurtarıcı yardım sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirerek, malzemelerin hızla tükendiğini ve acil ihtiyaçların yalnızca yüzde 10'undan azını karşılayabildiklerini kaydetti.

Yıkıcı sellerin yıllardır süren yerinden edilmeleri, gıda güvensizliğini ve ekonomik zorlukları daha da kötüleştirdiğini belirten Jain, binlerce kişinin aşırı kalabalık okullarda ve kamplarda yükselen sulardan korunmaya çalıştığını aktardı.

BMMYK'ya göre, Nijerya'da çoğunluğu ülkenin kuzeydoğusunda olmak üzere 3,6 milyon kişi ülke içinde yerinden edilmiş durumda. Nijerya, yaklaşık 100 bin sığınmacı ve mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”