Morgan Stanley’den erken Archeros kaçışı

Morgan Stanley , zararına satışların rakiplerini ağır etkilemesinden önceki gece yaklaşık 5 milyar dolar değerinde Archegos hissesini sattı.

Haber Merkezi | Reuters |

Morgan Stanley, zararına satışların rakiplerini ağır etkilemesinden önceki gece yaklaşık 5 milyar dolar değerinde Archegos hissesini sattı.

CNBC'de dün yer alan ve konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, Morgan Stanley Tiger Management analisti Bill Hwang tarafından yönetilen Archegos'un hisse senedine yönelik satış yapmak için Perşembe geç saatlerde Archegos'un onayını aldı.

Morgan Stanley, Archegos hisselerini indirimli olarak sattı ve (alımı yapan) hedge fonlara bu adımın, ismini açıklamadığı bir müşterinin iflası önlemek için yaptığı teminat tamamlama işleminin bir parçası olduğunu açıkladı.

İsviçre Bankası Credit Suisse dün Archegos Capital adlı hedge fon ile yaptığı işlemler nedeniyle 4.4 milyar İsviçre frankı (4.7 milyar dolar) zarar ettiğini açıklarken, bankanın yatırım bankacılığı ve risk yönetimi birimlerinin yöneticileri görevlerini bırakmıştı.

İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Türkiye, rekabetçilik endeksinde son beş yılda geriledi Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte yıl sonu için beklenen zam oranı... Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde