McDonald's'ta E.Coli salgını 13 eyalete yayıldı: Vaka sayısı 75 oldu

ABD’de McDonald's'ın Quarter Pounder burgerleriyle ilişkili E.Coli salgını 13 eyalete yayıldı. Yetkililer, vaka sayısının 75’e ulaştığını ve çoğunluğun ülkenin batısında görüldüğünü açıkladı.

Haber Merkezi |

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) yapılan açıklamaya göre, hastaneye kaldırılan hasta sayısı 22'ye yükseldi. Colorado'da yaşlı bir hastanın hayatını kaybetmesinin ardından yeni bir ölüm bildirilmedi.

Bir çocuk ve bir yetişkinde böbreklerdeki kan damarlarına zarar veren hemolitik üremik sendrom tespit edildi. Araştırmacılar, bulaşmanın kaynağını henüz kesinleştiremezken, doğranmış soğanlar ve dana köftelerinin potansiyel kaynak olup olmadığını araştırıyor.

Soruşturma devam ederken, McDonald's'a soğan sağlayan Taylor Farms, sarı soğanlarını gönüllü olarak geri çağırdı.

Menüden geçici olarak kaldırıldı

Etkilenen 13 eyaletteki McDonald's şubeleri, Quarter Pounder burgerleri menüden geçici olarak kaldırdı. Ancak diğer dana burgerleri satışa sunulmaya devam ediyor.

Bu gelişmenin ardından McDonald's’ın hisseleri öğleden sonra işlem saatlerinde yüzde iki oranında değer kaybetti.

Bu arada, Ron Simon & Associates ve Meyers & Flowers hukuk firmaları, Colorado ve Nebraska'dan iki tüketici adına, burgerleri tükettikten sonra hastalanmaları nedeniyle dava açtı.

Her bir dava, minimum 50 bin dolarlık tazminat talep ederken, avukat Ron Simon toplamda 25 mağduru temsil etmeyi planladığını belirtti.

Simon, "Bir tüketici McDonald's'a yemek almak için gittiğinde, McDonald's'ın yemeğini güvenli hale getirmek için her şeyi yaptığına dair büyük bir güven duymakta. Ancak burada, hatalı test, hatalı denetim ya da hatalı işlem yoluyla, bir şekilde o yiyeceğe zehir bulaştı ve güven sarsıldı" ifadelerini kullandı.

CDC, Quarter Pounder tüketip E.Coli zehirlenmesi belirtileri gösteren kişilerin tıbbi yardım almasını tavsiye etti.

Belirtiler genellikle maruziyetten üç ila dört gün sonra başlarken, vakaların çoğu tedavi gerektirmeden beş ila yedi gün içinde iyileşiyor. Ancak bazı vakalar ağırlaşarak hastaneye yatışı gerektirebiliyor.

McDonald's, salı günü yaptığı açıklamada "hızlı ve kararlı" adımlar attıklarını ve gıda güvenliğinin “en yüksek öncelikleri” olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin dev bilet şirketi Fransızlara satıldı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Emlak vergisi için 5 yıl fırsatı: Başvuran parasını geri alacak! Hastanede bebeklere alkol verildiği iddiası: Bir bebek öldü, 6'sı entübe Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli!