Fransız EDF, Polonya'da nükleer santral için imza attı

Fransız enerji sağlayıcısı EDF, Polonya'da ilk nükleer santralin kurulması için ülkedeki 5 firma ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Haber Merkezi | AA |

Polonya Haber Ajansı'nın (PAP) haberinde, Polonya'da kurulacak ilk nükleer santral için Fransa devletine ait elektrik üretim ve dağıtım şirketi EDF'nin Polonya'daki 5 firma ile anlaşma imzaladığı ifade edilirken, projenin Fransa hükümeti tarafından desteklendiği belirtildi.

EDF Polonya Ofisi Müdürü Thierry Deschaux, iş birliğinin Polonya endüstrisinin kapasitesinde önemli bir değişiklik sağlayacağını kaydetti.

Polonya hükümeti tarafından nükleer program kapsamında 6-9 GW kapasiteli 6 reaktörün inşasının öngörüldüğü belirtilirken, yaklaşık 1-1,6 GW kapasiteli ilk ünitenin ise 2033'te devreye alınmasının planlandığı belirtildi.

THY, yatırım şirketi kuruyor Yatırımcıların temel analize ilgisi büyüyor İstanbullulara güzel haber: Haliç Köprüsü'ndeki çalışma erken bitti Şimşek ve Karahan JPMorgan'ın yatırımcı toplantısına katılacak En çok yaşanmak istenen 10 ülke belli oldu! Tanju Özcan: Merih Demiral'ın heykelini Bolu’ya dikeceğim