Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları eylülde hafif yükseldi

Euro Bölgesi üretici fiyatları eylülde aylık bazda yüzde 0,3 yükseldi.

Eurostat verilerine göre üretici fiyat endeksinde eylül ayında görülen yıllık bazdaki değişimler Euro Bölgesi'nde yıllık yüzde 2,4 ve Avrupa Birliği'nde yüzde 2,2 düşüş yönünde gerçekleşti.

Üretici fiyatlarındaki aylık değişimler enerji sektöründe Euro Bölgesi için yüzde 0,7 ve Avrupa Birliği'nde yüzde 0,8 yükseldi ve üretici fiyatlarındaki aylık artışa en büyük katkıyı sağlayan alt kalem oldu.

Yıllık bazda sanayi üreticileri fiyatlarındaki en yüksek yıllık düşüşler yüzde 7,7, yüzde 7,3 ve yüzde 5,6 düşüşle sırasıyla Kıbrıs, Litvanya ve Yunanistan'da görüldü. Diğer yandan endekste görülen en büyük artışlar yüzde 1,7 ile Malta yüzde 0,9 ile Macaristan ve yüzde 0,3 Slovenya ve Slovakya'da görüldü.

Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!