Dünya Sağlık Örgütü CoronaVac'ın acil kullanımını onayladı

Dünya Sağlık Örgütü, Çin'in geliştirdiği COVID-19 aşısı CoronaVac'ın acil kullanımını onayladı.

Haber Merkezi | ANKA |

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'in geliştirdiği COVID-19 aşısı CoronaVac'ın acil kullanımına onay verdi.

Çin Küresel Televizyon Ağı, DSÖ'nün Sinovac'ın CoronaVac Covid-19 aşısına acil kullanım onayı verdiğini duyurdu.

Endonezya'da 25 bin 374 sağlık çalışanının ikinci dozlarını aldıktan sonra 28 gün boyunca izlendiği araştırmada CoronaVac'ın can kaybını yüzde 100 önlediği, hastaneyi yatışlara karşı da yüzde 96 oranında koruma sağladığı açıklanmıştı.

Dünya sağlık örgütü daha önce de Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna ve Sinopharm aşılarının kullanımına onay vermişti.

DSÖ Direktörü'nden 'memnuniyet duydum' açıklaması

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni Sinovac aşısının acil kullanımına onay verilmesinden mutluluk duyduğunu bildirdi.

Genel Direktör Ghebreyesus, düşük ve orta gelirli ülkelere destek için kurulan yeni tip koronavirüs (COVID-19) Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) finansman desteğinde bulunulması için küresel liderlere çağrısını yineledi.

DSÖ'nün, Çin'in geliştirdiği yeni Sinovac aşısının acil kullanımına onay vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ghebreyesus, "Bugün, Sinovac-CoronaVac aşısının, güvenli ve etkili olduğu tespit edildikten sonra DSÖ acil kullanım listesine alındığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum." dedi. Ghebreyesus, Sinovac aşısının iki doz uygulanmasının ardından "kalitesinin kesinleştiğini" vurguladı.

Sinovac aşısının kolayca depolanması nedeniyle maliyetinin de uygun olduğuna dikkati çeken Ghebreyesus, örgütün böylelikle 8'inci COVID-19 aşısına acil kullanım onayı verdiğini aktardı.

Ghebreyesus, "Bu hayat kurtaran araçları, ihtiyaç duyan insanlara hızlı bir şekilde ulaştırmak artık çok önemli." ifadesini kullandı.

DSÖ, ilk olarak 31 Aralık'ta Pfizer-BioNTech firmasının ürettiği COVID-19 aşısı, daha sonra Oxford-AstraZeneca aşısı, AstraZeneca'nın aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsünün (SII) ürettiği aşı, Astra ZenecaBio (Güney Kore), Moderna, Janssen ve Çin'in Sinopharm firmasının ürettiği aşılara acil kullanım onayı vermişti.

Koca'dan Sinovac mesajı

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Dünya sağlık Örgütü'nün onayından sonra bir tweet atarak "Güvenirliği ve etkisi kanıtlanmış her aşıyı vatandaşımızla buluşturmaya devam edeceğiz." dedi.

Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda! Dakikada 600 mermi atan milli Thunderbold görücüye çıktı! TSK envanterine girecek Dünyanın en pahalı ‘Muz’u satışa çıkıyor! Değeri 1.5 milyon dolar 10 soru 10 cevap: İşte Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin ayrıntıları...