Borell: Ukrayna'yı desteklemezsek savaş 15 gün içinde biter, ancak önemli olan nasıl biteceği!

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Batı ülkelerinin Kiev'e desteği olmadığı takdirde Ukrayna'daki savaşın 15 gün içinde sona ereceğini, ancak Rusya Devlet Başkanı Putin'in hedeflerine ulaşmış olacağını belirterek, böylesi bir durumun hem Ukrayna hem de Avrupa'nın güvenliği için risk olduğunu söyledi.

Haber Merkezi | AA |

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İspanyol "20minutos" isimli haber sitesine Ukrayna'da süren savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Önemli olan savaşın nasıl biteceği"

Ukraynalılar dahil pek çok insanın savaşın bir an önce sona ermesini istediğini belirten Borrell, "Ancak önemli olan nasıl biteceği. Eğer Ukrayna'yı desteklemeyi bırakırsak savaş 15 gün içinde biter. Ancak Vladimir Putin hedeflerine ulaşmış olur." ifadelerini kullandı.

Böylesi bir durumun hem Ukrayna hem de Avrupa'nın güvenliği için risk olduğunu anlatan Borrell, "Zamanı geldiğinde müzakerelerin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne uygun koşullarda yapılabilmesini sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Borrell, AB Yüksek Temsilcisi olarak görev yaptığı 5 sene için özeleştiride de bulunarak şunları kaydetti:

"Bu pozisyon muazzam bir tevazu dersidir çünkü insanlığın sorunlarını çözmenin ne kadar zor olduğunu görüyorsunuz. İnsanların aptallığı karşısında ne kadar zeka ve çaba harcandığını görüyorsunuz. Eğer çalışmalar adanmışlık, adanmış saatler ve çaba ile değerlendirilseydi, muhtemelen yüksek bir notu hak ederdim. Ancak sonuçlara göre değerlendirilmesi gerekseydi, bunlar benim arzu ettiğim şeyler olmaktan çok uzak."

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer