Blinken: Lübnan'a 157 milyon dolarlık insani yardım yapılacak

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan'a 157 milyon dolarlık insani yardım yapılacağını açıkladı.

Haber Merkezi |

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları Ortadoğu'da yeni bir insani krize yol açarken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bölgeye yönelik yardım konusunda açıklama yaptı. Blinken, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Lübnan ve bölgedeki çatışmalardan etkilenen insanlar için yaklaşık 157 milyon dolarlık insani yardım sağlayacağını belirtti.

Blinken, açıklamasında “Amerikan halkının hayat kurtaran bu yardımı, Dışişleri Bakanlığı'nın Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu aracılığıyla hemen kullanıma sunulan yaklaşık 82 milyon dolar ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) İnsani Yardım Bürosu tarafından sağlanan 75 milyon doları içermektedir” sözlerini kullandı.

Üniversitelerde sistem değişiyor... Tek alanda eğitim için çalışmalar başladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar