Bild Almanya'da kurulan Türk partisi DAVA'yı yazdı: Erdoğan'ın AB'deki eli

Alman Bild gazetesi Almanya'da kurulan DAVA partisi üzerinden Türkiye'yi gündeme taşıdı. Bild, DAVA adlı siyasi oluşuma atıfla "Erdoğan'ın partisinin Almanya'da 5 milyon seçmen kitlesi olacak" iddiasında bulundu.

Haber Merkezi |

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerin Almanya’da kurduğu DAVA partisi 9 Haziran’daki Avrupa Parlamentosu seçimlerine girmeye hazırlanırken, durum, ülkede panik yarattı. 

Açılımı Çok Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak olan siyasi oluşum, Almanya seçimlerine de girebilecek.

Almanya’nın çok satan gazetelerinden Bild’in haberine göre; Nisan’da yürürlüğe girecek çifte vatandaşlık yasasını eleştirdiği haberinde konuya değindi.

2,5 milyon kişinin Alman vatandaşı olacağını öne süren Bild, DAVA’nın Erdoğan’a yakın kişiler tarafından kurulmasına atıf yaparak, "Erdoğan'ın AB'deki eli" yorumunda bulundu.

Gazete “Erdoğan’ın Almanya’daki partisinin 5 milyon seçmen kitlesi olacak” iddiasını da gündeme taşıdı.

DAVA nedir, kimler tarafından kuruldu?

Almanya’da DAVA (Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak) adıyla faaliyete geçen siyasi oluşumun başkanı Feyfik Özcan. Almanya’da yaşayan   avukat Fatih Zingal, Dr. Ali İshan Ünlü ve Dr. Mustafa Yoldaş gibi isimler de siyasi oluşumun içinde yer alıyor.

Türkiye'nin dev bilet şirketi Fransızlara satıldı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Emlak vergisi için 5 yıl fırsatı: Başvuran parasını geri alacak! Hastanede bebeklere alkol verildiği iddiası: Bir bebek öldü, 6'sı entübe Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli!