Beşar Esad genel af ilan etti: 4 suç af kapsamı dışında bırakıldı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 22 Eylül 2024'ten önce işlenen suçlar için genel af ilan etti. Af, saklananların yurtiçinde 3 ay, yurtdışında 4 ay içinde teslim olmaları koşuluyla geçerli olacak.

Haber Merkezi |

Suriye'de 22 Eylül 2024 tarihinden önce işlenen firar suçları, cünhalar (kabahatten ağır ve cinayetten hafif olan suç) ve bazı ihlaller için genel af ilan edildi.

Suriye devlet ajansı SANA'nın aktardığına göre Devlet Başkanı Beşar Esad af için kanun hükmünde kararname yayınladı. Kararnamede Askeri Ceza Kanunu’nda açıklanan iç ve dış kaçış suçlarının faillerine verilecek cezanın tamamı için genel af öngörülüyor.

Af yurtiçinde 3 ay, yurtdışında 4 ay içinde teslim olmayanları kapsamayacak 

Kararnameye göre af hükümleri, saklanan ve adaletten kaçanları, yurtiçinde üç ay, yurtdışında ise dört ay içinde teslim olmadıkça kapsamayacak. 

4 suç af kapsamı dışında bırakıldı

Kararnamede ayrıca "topluma ve devlete ciddi saldırı teşkil eden bazı suçlar", "rüşvet", "sahtecilik" ve "genel ahlaka aykırı bazı kabahatler" af kapsamı dışında bırakıldı. 

Af, kişinin malına saldırı içeren durumlarda mağdur için kişilik hakkı saklı kalmak kaydıyla tazminat da talep ediyor.

Esad son olarak Ocak 2022'de ülke içinde ve dışındaki asker kaçakları için genel af ilan etmişti.

Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı