Avrupa Birliği yeni COVID-19 ilacını mercek altına aldı

Avrupa Birliği İlaç Ajansı (EMA), GlaxoSmithKline firmasının COVID-19 için ürettiği ilacın piyasaya sürülmesi için yapılan başvuruyu değerlendirmeye başladı.

Haber Merkezi |

Sotrovimab içeren "Xevudy" adlı monoklonal antikorun AB'de pazarlama onayı için şirket tarafından başvuru yapıldı. Daha önce ön değerlendirme yapıldığı için sonucun kısa sürede çıkması beklendiği kaydedildi.

İlaç, COVID-19 tedavisinde hastaların ağırlaşma riski bulunduğu durumlarda yetişkinlerde ve ergenlerde kullanılmak üzere geliştirildi EMA, ilacın faydalarının risklerinden fazla olduğu görüşüne varması halinde pazarlama onayı için AB Komisyonuna tavsiyede bulunacak. Nihai pazarlama onayını AB Komisyonu verecek.

Eczacılardan ilaçta kur farkına tepki: Bulunamayan ilaç sıkıntısı artacak Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Bakanlık, o markaları ifşa etti: Sucuk yapımında sakatat kullanmışlar... Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı Fed’in Bej Kitap raporu yayımlandı: İmalat düşüşte, istihdam artıyor Devlet Bahçeli'nin, Öcalan çıkışı ne anlama geliyor?