ArchelorMittal ABD varlıklarını 1,4 milyar dolara satıyor

Cleveland Cliffs, ArchelorMittal'in ABD varlıklarını 1,4 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

ABD'nin en büyük demir cevheri üreticisi Cleveland Cliffs, dünyanın en büyük çelik üreticisi ArchelorMittal'in ABD varlıklarını 1,4 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

Söz konusu satın alma hamlesi, demir ve çelik üreticilerinin, taleplerde görülen düşüşlere karşı önlem olarak işlerini birleştirme ve çeşitlendirmelerinin desteklenmesiyle geldi.

ArchelorMittal'den yapılan açıklamada, şirketin borçluluk düzeyini 2021 yılının ortasına kadar 2 milyar dolarlık varlık satımıyla azaltmayı planladığı belirtilmişti. Şirket kasım ayında ise gemicilik alanında faaliyet gösteren firmasının yüzde 50 hissesini Brezilyalı çelik üreticisi Gerdau'ya satmıştı.

Özgür Erdursun, asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!