Amerika'da polisin ölümüne sebep olduğu kişinin ailesine 10 milyon dolar

ABD'nin Güney Carolina eyaletindeki cezaevinde, gözaltındaki siyahi bir tutukluya elektroşokla müdahale ederken ölümüne sebep olan iki polis memuru görevden atıldı, ölen kişinin ailesine 10 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi.

Haber Merkezi | AA |

CNN'in haberine göre, Güney Carolina'nın Charleston ilçesindeki gözaltı merkezinde, Jamal Sutherland'i zorla duruşmaya götürmek isteyen 2 polis memuru, defalarca elektroşok silahıyla tutukluya elekrik verdi.

Charleston İlçe Şerif Bürosundan elde edilen 5 Ocak 2021 tarihli görüntülerde, Lindsay Fickett ve Brian Houle isimli polislerin Sutherland'i tutukevinden kefalet duruşmasına götürmek için bir elini kelepçeleyerek yüzüstü yere yatırdığı ve sonrasında 7-8 defa elektroşok tabancasıyla elektrik verdiği görüldü. Siyahi Amerikalı yapılan müdahalenin ardından hayatını kaybetti.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, iki polis memurunun 17 Mayıs'ta kovulduğu belirtildi. Gözaltında ölen mağdurun ailesine, 10 milyon dolar ödeme yapılması kararlaştırdığı bilgisi paylaşıldı.

Devlet Bahçeli'nin, Öcalan çıkışı ne anlama geliyor? Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Ekmekte zam bilmecesi... Fırınlar fiyat artırdı: 'Zamlara karşı gelemiyoruz' Çelik üretimi dünyada düştü, Türkiye’de yükseldi Milyonlarca iPhone kullanıcısını sevindiren gelişme: Önümüzdeki hafta geliyor Milyonları ilgilendiriyor: En düşük memur maaşı kaç TL olacak? İşte tahminler