Almanya'da COVID tecrit önlemleri yeniden gündemde

Almanya'da artan COVID-19 vakaları sonrası hükümetten yapılan açıklamada aşılıları da kapsayacak tecrit önleminin değerlendirilebileceğini açıkladı.

Haber Merkezi | Reuters |

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkesindeki koronavirüs salgınını vahim olarak nitelyerek aşılıları da kapsayan tecrit uygulamalarının tekrar başlatılabileceğini söyledi.

Spahn yaptığı basın açıklamasında, "Açıklamalarım acil durum gibi görülecek olsa bile (söylemem gerekir ki) bulunduğumuz durumda hiçbir şeyi göz ardı edemeyiz" dedi.

Almanya'dan gelen bu açıklama ile neredeyse eş zamanlı olarak Avusturya koronavirüs vakalarındaki artışla nedeniyle ülke genelinde sokağa çıkma sınırlamasının da aralarında olduğu sıkı tecrit önlemlerini yeniden devreye aldı. Hükümet ayrıca aşı zorunluluğu getireceğini açıkladı.

Avrupa piyasaları, Almanya'da tecrit önlemleri getirilebileceği ihtimalinin ardından artıdan eksiye döndü. Tahvil getirileri eksiye dönerken euro ve hisse senedi piyasaları sert geriledi.

Almanya'da bugün tespit edilen yeni koronavirüs vaka sayısı 52,970'ye yükselirken hayatını kaybedenlerin sayısı 201 oldu. Geçen yıl başlayan salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 98,739'a yükseldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel dün yaptığı açıklamada hastanelerin azami COVID-19 hasta sayısına ulaştığı yerlerde bölgelerde gündelik hayatı sınırlayacak kısıtlamalar başlatılabileceğini belirtmişti.

Almanya parlamentosunun üst kanadının yeni koronavirüs önlemlerini bugün kabul etmesi bekleniyor.

Spahn aynı zamanda sağlık bakanlığının, Pfizer ve diğer şirketlerle koronavirüs ilacı siparişi için görüşmeler yürüttüğünü ifade etti.

Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Tablo netleşti Piyasa psikolojisini anlamanın anahtarı: Mum formasyonları Dünya devlerine üretim yapıyordu! Türkiye'nin 65 yıllık kumaş devi iflas etti TUSAŞ'a yönelik hain saldırıda Hürjet detayı! Bakan Uraloğlu açıkladı Kırmızı et tüketimi alarm veriyor: Kişi başı tüketim 10 kilonun altına indi Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri!