Almanya'da 5-11 yaş grubuna COVID-19 aşısı önerildi

Almanya Daimi Aşı Komisyonu (STIKO), BioNTech-Pfizer'ın COVID-19 aşısını, risk grubunda olan 5-11 yaş çocuklar için tavsiye etti.

Haber Merkezi | AA |

Robert Koch Enstitüsü'nden (RKI) yapılan açıklamada, STIKO'nun, COVID-19 aşısına ilişkin tavsiyelerini güncellediği belirtildi.

Açıklamada, STIKO'nun şimdiye kadar mevcut olan tüm verileri değerlendirdikten sonra çeşitli hastalıkları olan 5-11 yaşındaki çocuklar için COVID-19 aşısını tavsiye ettiği vurgulandı.

Kendilerini aşıyla koruyamayan insanlarla temasta olan çocuklara da aşı yapılmasının önerildiği belirtilen açıklamada, ayrıca herhangi bir hastalığı olmayan 5-11 yaşlarındaki çocuklara da doktor tavsiyesi ve ebeveynin izniyle COVID-19 aşısının uygulanabileceği kaydedildi.

BioNTech aşısının önerildiği açıklamada bu yaştaki çocukların hastalığı ağır geçirmesinin veya ölümlerinin engellenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Kısıtlı veriler sebebiyle nadir görülen aşının yan etkilerine ilişkin risklerin ise şu an için değerlendirilemediğine dikkat çekildi.
Daha önce herhangi bir hastalığı olmayan çocuklar için genel bir aşı tavsiyesinin yapılmadığı ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, söz konusu yaş grubu için aşının güvenirliği hakkında daha fazla veri ve diğer bulgular elde edildiğinde derhal bunun inceleneceği ve gerektiğinde tavsiyenin güncelleneceği kaydedildi.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), 25 Kasım'da, 5-11 yaş arası çocuklar için Pfizer-BioNTech'in aşısına onay vermişti.

Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Fed’in Bej Kitap raporu yayımlandı: İmalat düşüşte, istihdam artıyor Devlet Bahçeli'nin, Öcalan çıkışı ne anlama geliyor? Ekmekte zam bilmecesi... Fırınlar fiyat artırdı: 'Zamlara karşı gelemiyoruz' Çelik üretimi dünyada düştü, Türkiye’de yükseldi