Almanya ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 8,2 büyüdü

Almanya ekonomisi üçüncü çeyrekte , bir önceki çeyreğe göre yüzde 8,2 büyüdü.

Almanya Federal İstatistik Bürosu (Destatis) verilerine göre, ülkenin gayri safi yurt içi hasılası (GSYH) yılın üçüncü çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 8,2 artarak, 7,3'lük büyüme beklentisinin üzerinde yükseldi.

Almanya'nın GSYH'sı aynı dönemde bir öncek yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 4,3 daralarak, beklenti olan yüzde 5,3'lük daralmadan daha iyi bir performans gösterdi.

Almaya ekonomisi 2020 yılının ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 9,8 ve bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,3 daralmıştı.

Ülkenin ekonomik büyümesini değerlendiren Almanya Finans Bakanı Olaf Scholz, ekonominin beklenenden çok daha iyi bir seyirde olduğunu söyledi ve ekledi, "Salgın döneminde hayatlarıomızı ve ekonomiyi korumak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Özgür Erdursun, asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!