ABD’de 3. doz COVID-19 aşıları 20 Eylül’de başlayacak

ABD yönetimi, COVID-19 aşılarının üçüncü dozunu, 20 Eylül’den itibaren uygulamaya başlayacak.

Haber Merkezi | AA |

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) ortak açıklamasında, virüse karşı Pfizer ve Moderna aşısı olmuş Amerikalılara ikinci dozlarından 8 ay sonra üçüncü dozu yaptırmaları tavsiye edildi.

Pfizer ve Moderna aşılarının 3. uygulamasına ise 20 Eylül'den itibaren başlanacak.

ABD’de ayrıca uygulanan COVID-19 aşılarının Delta varyantına bile ağır hastalık, hastaneye yatma ve ölüme karşı yüksek koruma sağladığı açıklandı.

Öte yandan bu korumanın, özellikle risk altında bulunan ve erken tarihte aşılanmış kişilerde zamanla azalacağı belirtilerek aşının etkilerinin artırılması için üçüncü doz tavsiyesinde bulunuldu.

Dünyanın en pahalı ‘Muz’u satışa çıkıyor! Değeri 1.5 milyon dolar Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! 10 soru 10 cevap: İşte Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin ayrıntıları... 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Eczacılardan ilaçta kur farkına tepki: Bulunamayan ilaç sıkıntısı artacak