ABD'de 243 binden fazla çocuğun COVID-19 testi pozitif çıktı

Amerikan Pediatri Akademisi ve Çocuk Hastaneleri Birliği raporuna göre, ülkede geçen hafta 243.000'den fazla çocuğun COVID-19 testi pozitif çıktı.

Haber Merkezi |

Amerika'da geçen hafta, şimdiye kadar COVID-19 vakalarında kayda geçen en yüksek ikinci hafta oldu. Vakaların yüzde 28,9'unu çocuklar oluşturdu. Ülkede cocuklar nüfusun yüzde 22.2'sini oluşturuyor.

ABD genelinde yaklaşık 2 bin 200 çocuk COVID-19 nedeniyle hastanelerde tedavi görüyor, Teksas'ta şu anda 377 çocuk yoğun bakımda, 258 çocukla Ohio ve 168 çocukla Florida bu eyaleti takip ediyor.

Ülkedeki örgütler COVID-19'da çocuklar arasındaki vakaların bu yaz "katlanarak" arttığını yazdı ve yalnızca geçen ay ABD 1 milyondan fazla pediatrik vaka bildirdi.

Temmuz ayı sonlarında sınıflara döndüklerinden bu yana 1,2 milyondan fazla çocuğun testi pozitif çıktı.

2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Eczacılardan ilaçta kur farkına tepki: Bulunamayan ilaç sıkıntısı artacak Bakanlık, o markaları ifşa etti: Sucuk yapımında sakatat kullanmışlar... Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı