ABD: Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşmeye karşıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme çabalarını desteklemediğini ve ABD olarak 13 yıllık soruna siyasi bir çözüm bulunana kadar Suriye ile ilişkilerini normalleştirmeyeceklerini” belirtti.

Haber Merkezi |

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşmeye karşı olduklarını belirtti. Rûdaw'ın sorularını yanıtlayan bakanlık sözcüsü, “Türkiye ile Suriye arasında normalleşme olacağına dair bilgilendirmeler görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri bu normalleşme çabalarını desteklemiyor” yanıtı verdi.

Bir diğer yanıtta ise, “ABD olarak, bu soruna siyasi bir çözüme yönelik ciddi bir ilerleme görmediğimiz müddetçe Esad rejimi ile ilişkileri normalleştirmeyeceğiz. Suriye rejimiyle ilişkisi olan tüm ülkelere, bu ilişkileri Suriyelilerin insani durumunu, insan haklarını ve güvenlik durumunu iyileştirmek ve BM'nin 4456 sayılı kararının hedeflerine ulaşmak için kullanmaları yönünde çağrıda bulunduk” ifadeleri yer aldı.

"Türkiye için tercihten öte ihtiyaç"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme yönünde olumlu mesaj vermeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısı sonrası Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye ve Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin konuşan Erdoğan, verdiği mesajda görüşmenin gerçekleşmesinin bir "ihtiyaç" olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Dostlarımızın sayısını çoğaltmaya büyük önem veriyoruz. Büyük güçler arasındaki paylaşım kavgasının hızlandığı bir dönemde dış siyasette yeni denklemler kurmamız Türkiye için tercihten öte ihtiyaçtır. Bu açılımlara komşularımızla birlikte diğer ülkelerin de muhtaç olduğunu görüyoruz. Sıkılı yumrukların açılmasında fayda olduğuna inanıyoruz” dedi.

Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı Aydın Doğan Vakfı'ndan açıklama: Kağıt üzerinde kalmıştı Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor? İşte liste...