44 uluslararası şirket, bölgesel merkezlerini Riyad'a taşıdı

Aralarında PepsiCo, PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Unilever, Samsung, Siemens, Dimension Data, Tim Hortons, Halliburton, Philips, Novartis, Johnson Controls ve Schlumberger'in de bulunduğu 44 uluslararası şirket bölgesel merkezlerini Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a taşıdı.

Haber Merkezi |

Suudi Arabistan, 44 uluslararası şirketin bölgesel merkezlerini Riyad'a taşıdığını duyurdu. Riyad Kraliyet Komisyonu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bölgenin en büyük ekonomi kenti olduğu için 44 uluslararası şirket bölgesel merkez olarak Riyad'ı tercih etti." ifadesi kullanıldı.

Riyad'da düzenlenen "Gelecek Yatırım Girişimi" başlıklı uluslararası konferansta, aralarında PepsiCo, PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Unilever, Samsung, Siemens, Dimension Data, Tim Hortons, Halliburton, Philips, Novartis, Johnson Controls ve Schlumberger'in de bulunduğu 44 uluslararası şirketin bölgesel merkezlerini Riyad'a taşıdığı duyuruldu.

Suudi Arabistan, şubat ayı ortalarında 2024 yılından itibaren devlet kurumlarının ve devlete bağlı tüm kuruluşların, merkezi yurt dışında olan yabancı firma ve kuruluşlarla sözleşme yapmayacağını bildirmişti.

Söz konusu karar, Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı'nın 24 uluslararası şirketle bölgesel ofislerini Riyad'da açmalarını öngören anlaşmalar imzalandığını açıklamasından iki hafta sonra alınmıştı.

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer